Nyheter världen

Cloudflare har planerat den perfekta hämnden om USA slopar nätneutraliteten

Inlagt av anonnkpg fre, 11/24/2017 - 18:39

Nätneutraliteten

USA är på väg att lagstifta bort nätneutraliteten. Om det sker har nätjätten Cloudflares vd funderat ut en genial hämndaktion.

Sedan den amerikanska myndigheten FCC meddelade att de stod i begrepp att riva upp nätneutraliteten har enorma protester utbrutit i USA.

Tusentals svenska fildelare har fått kravbrev – 4500 kronor för en film

Inlagt av anonnkpg tis, 11/14/2017 - 10:42

krav

Njord Law Firm har skickat ut flera tusen kravbrev till svenskar som påstås ha fildelat filmer – och många fler är att vänta. ”Är man skyldig är det ur juridisk synvinkel bäst att betala”, säger juridikprofessorn Mårten Schultz.

Under hösten har tusentals svenskar fått hem kravbrev från Njord Law Firm med ett ultimatum. Betala 4 500 kronor inom 14 dagar eller riskera att dras inför rätta.

Säkerhetsfirma lurar Face ID med 3d-utskriven mask

Inlagt av anonnkpg mån, 11/13/2017 - 18:11

Vietnamesiska säkerhetsfirman Bkav har lyckats lura Face ID genom att skapa en mask med 3d-skrivare, silikon, 2d-utskrifter och andra material.

Precis som när Touch ID var nytt är det många som är intresserade av exakt hur säkert Face ID är och hur enkelt det går att lura sig förbi Apples ai-drivna ansiktsigenkänning.

Miss i hundratals chattappar gör dem busenkla att tjuvlyssna på

Inlagt av anonnkpg mån, 11/13/2017 - 00:36

En populär chattmodul från Twilio riskerar att läcka användarnas data. Forskare har upptäckt att nästan 700 appar implementerat tjänsten fel så att vem som helst kan tjuvlyssna på privata samtal och meddelanden.

Twilio bygger chattjänster som utvecklare kan stoppa in i sina appar. Men en ny rapport visar att många använt mjukvaran fel – och att hundratals miljoner slutanvändare får sota för det.

Regeringen Trump har i det tysta förklarat krig mot kryptering

Inlagt av anonnkpg lör, 11/11/2017 - 10:41

t

Vice justitieminister Rod Rosenstein tar tillfället i akt att kritisera mobiltillverkarnas kryptering efter massmordet i Sutherland Springs förra helgen. Han vill att polisen ska få hjälp att läsa krypterade filer – och hoppas på en rättsprocess som ska ge honom rätt.