*lexander *jösten Norrköping - Våldtog och filmade sin sovande vän

Inlagt av anonnkpg mån, 03/27/2017 - 20:34

Han våldtog och filmade sin utslagna vän. Nu döms den 25-årige mannen till två års fängelse.

 

Kvinnan blev mycket berusad och mådde illa när hon och hennes killkompis var ute och roade sig på lokal med sina vänner. För att hon skulle komma hem på ett säkert sätt tog de tillsammans en taxi hem till henne.

När kvinnan kom hem var hon tvungen att först kräkas och sedan somnade hon. När hon vaknade igen var hennes byxor och trosor nerdragna. Hon misstänkte direkt att vännen våldtagit henne och ringde sin mamma, som såg till att hon fick genomgå en rättsmedicinsk undersökning på sjukhuset.

Undersökningen visade dels att hon hade 1,4 promilles alkohol i blodet vid händelsen, dels att man funnit sperma från den nu dömde. Dessutom visade bilder i hans mobiltelefon att han hade fotograferat och filmat henne naken.

Tingsätten anser att det är styrkt att den 25-årige mannen uppsåtligen våldtagit kvinnan genom att otillbörligen utnyttja att hon på grund av sömn och berusning befann sig i en särskilt utsatt situation.

Den 25-årige mannen har uppgett att han visste att hon mådde illa, men att han ändå utnyttjade henne sexuellt. Han uppfattade situationen som att hon var medveten om, och med på, det som skedde.

Tingsrätten anser att brottet är en mycket allvarlig kränkning av kvinnans personliga integritet. Därför tilldöms hon en kränkningsersättning på 100 000 kronor. Hon får också 15 000 kronor i ersättning för sveda och värk. Sammantaget ska mannen alltså betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

scum

Ladda ner och läs domen här

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.