Vi ser er

Inlagt av anonnkpg tis, 09/18/2018 - 10:19

anonnkpghemlos

 

Jag tar på mig för att gå ut och när jag går förbi fönstret i trappuppgången så ser jag en person vid sopkärlen. Först tror jag att det är någon från restaurangen bredvid som håller på att sortera avfallet tills sopgubbarna kommer. Men så var inte fallet utan det här var en äldreman en av många många hemlösa i Norrköping.

Han blir något chockad när jag kliver ur porten och börjar snabbt rafsa ihop sin tillhörighet och packar den på sin cykel. Ni vet väl hur dom hemlösa i te.x USA går omkring med sina kundvagnar fulla med olika saker. Det här var exakt så fast denna man hade en cykel och den var packad till max.

Jag frågar honom hur är läget, men jag får inget svar. Jag vill inte stressa honom så jag börjar kolla i mina fickor efter mynt och hittar en 10-krona. Jag ger den till mannen eftersom han behöver den verkligen mer än vad jag behöver den. Han lyser upp som en sol men säger inget. Han ler och det räcker. Det behövs inte mer, man behöver inte ens prata för att hjälpa någon. Hade jag haft mer pengar så hade jag givit honom det. Men som det gamla ordspråket "Många bäckar små gör en stor å"

Det jag vill komma till är att hemlösheten ökar i Norrköping och hela Sverige. Det som också skrämmer mig är att vintern lurar runt hörnet och en jävligt tuff period har dom hemlösa att vänta.

Det är här jag,du,vi ni kommer in i bilden. Alla kan hjälpa till, alla kan sprida lite kärlek och värme till dom som inte har något. Snart kommer vi dra igång den årliga Op Safe Winter.

läser mer på denna länk ang Op Safe Winter.

Sedan har vi den underbara RIA

Ria är vår öppna verksamhet för människor i Norrköping som lever i de mest utsatta livssituationerna. Alla kan hamna i en tuff livssituation, tillfälligt eller långvarigt. Många blundar för att en del människor mår dåligt fysiskt och psykiskt, hamnar vid sidan om och därför behöver stöd för att orka bryta sitt utanförskap. Det gör inte vi!

Deras hemsida

 

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.